Kiusaamista vastaan, koulumotivaation puolesta

Muutamat Las Hormiguitasin lapsista ovat kohdanneet viime aikoina kouluissa kiusaamista. Myös opiskelumotivaatio on ollut joillakin alhainen. Niinpä päätimme pitää ylimääräisen työpajan, jossa käsiteltäisiin näitä asioita. Työpaja järjestettiin lokakuussa kahdessa vuorossa: aamupäivällä työpajaan osallistui 9 nuorta ja iltapäivällä 23 lasta. ilmapallot

Aluksi lapset rikkoivat ilmapalloja kahdessa joukkueessa. Muutaman minuutin Las Hormiguitasissa kaikui nauru, kiljunta ja rikkoontuvien ilmapallojen pauke. Tämän jälkeen lapset kävivät kirjoittamassa taululle koulussa opittuja asioita ja taitoja, sekä positiivisia että negatiivisia. Las Hormiguitasin opettaja Sandra Peña muistutti lapsia koulunkäynnin tärkeydestä. Hänen mukaansa lasten tulisi pyrkiä löytämään oppimisen ilo ja positiivinen suhtautuminen koulunkäyntiin. On tärkeää, että lapset eivät joutuisi tekemään liikaa töitä, jotta heillä olisi aikaa tehdä läksyjä ja lukea kokeisiin. sandra

Lapset saivat piirtää omat tulevaisuudenhaaveensa. Piirustuksissa oli lapsia, koteja, jalkapalloilijoita, opettajia, lääkäreitä ja monia muita haaveammatteja. Lopuksi lapsia muistutettiin siitä, miten tärkeää on puhua kiusaamistilanteista ja etsiä joku aikuinen, joka puuttuu tilanteeseen. Mikäli koetaan, että opettajat, rehtorit ja lasten vanhemmat eivät pysty ratkaisemaan tilanteita, on Las Hormiguitasin henkilökunta ollut yhteydessä kouluihin ja perheisiin.

Iltapäivän lapset saivat vielä vinkkejä hygieniasta huolehtimiseen. Lapsille kerrottiin, miten pestä hampaat ja näytettiin konkreettisesti, miten pestä kädet huolellisesti. Opiskelumotivaation puute ja koulukiusaaminen ovat isoja, globaaleja haasteita. Näiden teemojen parissa Las Hormiguitasin henkilökunta jatkaa työskentelyä. Toivottavasti tämä työpaja sai lapset muistamaan ainakin sen, että me aikuiset todella olemme valmiita puuttumaan asiaan ja auttamaan tilanteiden selvittämisessä.

Teksti ja kuvat: Anni Summanen

Kirjoittaja on vapaaehtoisena lastenkeskus Las Hormiguitasissa.

Kategoriat: ajankohtaista

Kommentointi on suljettu.