JÄSENKIRJE 2/2020, SYYSKUU

Tervehdys Oulu-Matagalpa -ystävyysseuran tukijoille,

tässä kirjeessä kerromme järjestämistämme tapahtumista Oulussa nyt syksyllä.

Joulukorttien askartelutalkoot 13.10.

Yhteistyö matagalpalaisen Las Hormiguitas -lastenkeskuksen kanssa jatkuu kummilapsitoiminnan muodossa. Kummien maksama avustus lähetetään Matagalpaan ja sillä kustannetaan koulutarvikkeita sekä tuetaan Las Hormiguitasin toimintaa (tukiopetus, taidetunnit, psykologipalvelut ja liikkuva koulu). Lastenkeskuksessa käy vuosittain 100 lasta ja olemme parin viime vuoden ajan muistaneet kaikkia kummilapsia joulukorteilla, joiden tekemiseen osa kummeista ja jäsenistä on osallistunut.

Tervetuloa korttitalkoisiin tiistaina 13.10. klo 18 kahvila Roosteriin (Torikatu 26)! Tarvikkeet ovat valmiina, vain tekijöitä tarvitaan. Tarjoamme kahvin / teen ja pienen suolaisen tai makean askartelijoille.

Cinemaissí Oulussa 6.-7.11.

Olemme aloittaneet aivan uuden yhteistyökuvion helsinkiläisen latinalaisamerikkalaisen elokuvan festivaalin Cinemaissín kanssa. Järjestämme yhdessä heidän kanssaan elokuvanäytöksen Oulussa pääkirjaston Pakkalan salissa perjantaina 6.11. klo 18. Elokuvan Miriam miente (2018) on ohjannut Natalia Cabral Dominikaanisesta tasavallasta. Elokuvan keskeinen teema on rodullistaminen ja ihonväriin liittyvät ennakkoluulot. Elokuvan kieli on espanja ja tekstitys englanniksi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Cinemaissí ja kulttuurijärjestö Kolibrí järjestävät työpajan elokuvafestivaaliin liittyen lauantaina 7.11. klo 13 pääkirjaston 1. kerroksessa olevassa tapahtumatila Laiturissa. Työpajasta vastaa Cinemaissín projektityöntekijä Danilo Cangucu ja lisätietoa työpajasta on tulossa verkkoon pikapuolin.

Nicaragualaisen keramiikan näyttely

Elokuvafestivaalin yhteydessä järjestämme pääkirjaston Laiturissa nicaragualaisen keramiikan näyttelyn.Töitä voi ostaa näyttelyn jälkeen. Rahat toimitetaan suoraan tekijöille Nicaraguaan. Työt on Suomeen toimittanut Nicaraguan Suomen suurlähettiläs Ricardo Alvarado sekä hänen vaimonsa Paula Blomster. Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan keramiikkatöihin perjantaina ja lauantaina 6.-7.11. pääkirjastolle! Jaamme keramiikkatöistä lisätietoja verkkosivuillamme ja Facebook-sivuillamme ennen tapahtumaa.

¡Hasta pronto! Palataan pian!

Kati Ylinampa                                                                 044 019 5516

puheenjohtaja                                                                 pj.oulumatagalpa@gmail.com

Kommentointi on suljettu.