JÄSENKIRJE 2/2021, SYYSKUU

Tervehdys Oulu-Matagalpa -ystävyysseuran tukijoille!

Tässä kirjeessä kerromme syksyn tapahtumista, toivottavasti pääset osallistumaan! Tulethan tapahtumiin terveenä. 

Cinemaissí Oulussa

Jatkamme viime vuonna alkanutta yhteistyötä Latinalaisamerikkalaisen elokuvafestivaalin Cinemaissín kanssa ja järjestämme kaksi elokuvanäytöstä Oulussa. Molemmat näytökset ovat Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa (Kaarlenväylä 3, 1. krs). Näytöksiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Panquiaco torstaina 21.10. klo 18 

Panquiaco (Panama 2020), ohj. Ana Elena Tejera. Dokumenttielokuva, kesto 85 min. Tekstitetty englanniksi. 

Cebaldo on panamalainen guna-intiaani, joka työskentelee kalastajien apulaisena pohjoisportugalilaisessa kylässä. Hän ikävöi menneitä, ja muistot kuljettavat yksinäisen miehen pois arjesta, matkalle takaisin kotikyläänsä Guna Yalassa. Siellä kasviparantaja pakottaa hänet kohtaamaan sen, että menneisyyteen on mahdotonta palata.

El Abuelo lauantaina 23.10. klo 14 

El Abuelo (Peru 2017), ohj. Gustavo Saavedra Calle. Komedia, kesto 99 min, tekstitetty englanniksi. 

Isoisä täyttää pian 80 vuotta. Poika ja pojanpojat vievät isoisän automatkalle hänen synnyinpaikkaansa Huamachucoon, jota hän ei ole nähnyt 70 vuoteen. Perhe ei kuitenkaan aavista, että isoisä haluaa näyttää kuka todellisuudessa on, vaikka sen seurauksena menettäisi heidät.

Piirustusnäyttely

Toimintakeskus Las Hormiguitasin lasten ja nuorten piirustuksia teemalla “Minun tulevaisuuteni” on esillä Oulun pääkirjaston ala-aulassa 18.-24.10.2021. Käykäähän katsomassa, millaisia unelmia ja toiveammatteja matagalpalaisilla lapsilla on. Näyttelyn kuvat julkaistaan myöhemmin seuran Facebook-sivulla. 

Keskustelutilaisuus Nicaraguan presidentinvaaleista

Nicaraguan presidentinvaalit pidetään 7.11. Vaalien ehdokasasettelu ja kampanjointi eivät ole olleet demokraattisia ja Nicaraguan vaaleista on tulossa valevaalit. Järjestämme keskustelutilaisuuden presidentinvaalien tuloksesta ja Nicaraguan poliittisesta tilanteesta vaalien jälkeen lauantaina 13.11. klo 13 Oulun pääkirjaston Oulu-huoneessa (3. krs). Nicaragualaistaustainen Ana Gutiérrez Sorainen on mukana tilaisuudessa etäyhteydellä. Hän seuraa aktiivisesti Nicaraguan tilannetta ja uutisia sekä kirjoittaa niistä mm. blogissaan suomeksi.

Huomioittehan, että Oulu-Matagalpa-ystävyysseuran rahoitus ei ole kulkenut Nicaraguan hallinnolle missään vaiheessa, vaan rahat menevät suoraan kumppanijärjestölle Movimiento Comunalille ja Las Hormiguitasille. Seuran hallituksen jäsenet ovat huolissaan maan kehityksestä ja seuraavat, että varojen siirto Nicaraguaan ja käyttö siellä tapahtuu turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Terveisin,

Kati Ylinampa            044 019 5516

puheenjohtaja            pj.oulumatagalpa@gmail.com

Comments are closed.