JÄSENKIRJE 1/2021, MAALISKUU

                                                           

Tervehdys Oulu-Matagalpa -ystävyysseuran tukijoille,

jäsenkirjeen liitteenä on kutsu vuosikokoukseen sekä jäsenmaksulomake.

Vuosikokous

Vuosikokous pidetään tiistaina 23.3. klo 18 etäyhteydellä. Vallitsevan epidemiatilanteen ja tiukentuvien rajoitusten vuoksi vuosikokousta ei ole mahdollista pitää perinteisessä muodossa. Kaikki jäsenemme ovat tervetulleita osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä. Ilmoita osallistumisestasi sähköpostilla pj.oulumatagalpa(a)gmail.com viimeistään maanantaina 22.3. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin kokousasiakirjat ja linkki kokoukseen 10 tuntia ennen kokousta. Kokous järjestetään Zoom-yhteydellä. Zoom toimii Windows, Linux ja Mac koneilla selaimella. Puhelimeen tai tablet-laitteeseen pitää asentaa sovellus (iOS ja Android). Etäkokoukseen osallistumisessa et tarvitse web-kameraa.

Seuran toiminta

Oulussa seuraamme vallitsevaa tilannetta kokoontumisrajoituksineen ja valmistaudumme tapahtumien järjestämiseen, kun se on mahdollista. Syksyllä saimme järjestettyä onnistuneesti keramiikkanäyttelyn ja elokuvatapahtuman. Cinemaissin kanssa on alustavasti sovittu yhteistyön jatkumisesta myös vuonna 2021, joten syksyllä voimme toivottavasti tavata jälleen latinalaisamerikkalaisen elokuvan merkeissä.

Matagalpassa jatkamme lasten toimintakeskuksen Las Hormiguitasin tukemista. Las Hormiguitasin kummien maksuilla tuetaan noin 20 yksittäisen lapsen koulunkäyntiä sekä suuremmalla summalla keskuksen toimintoja, joiden vaikutuspiirissä on vuosittain noin 100 lasta. 

Nicaraguasta lyhyesti

Nicaraguassa huolestuttava poliittinen kehitys jatkui vuonna 2020. Human Rights Watchin mukaan Presidentti Ortega vaimonsa ja armeijan komentajien kanssa on rajoittanut kansalaisoikeuksia. Parlamentti hyväksyi syksyllä lakeja, joiden nojalla voidaan vielä helpommin rajoittaa sananvapautta eri kanavilla. “Valheellisen tiedon” levittämisestä voidaan tuomita jopa viiden vuoden vankeuteen, joten tämä voi rajoittaa merkittävästi opposition kykyä kritisoida nykyisiä vallankäyttäjiä ja kampanjoida loppuvuoden presidentinvaaleja varten. Euroopan unioni on asettanut sanktiota nykyiselle hallinnolle ja Amerikan valtioiden järjestö on vaatinut selvityksiä, millä järjestelyillä vaaleista saadaan rehelliset ja vapaat.

Koronapandemian vaikutuksista Nicaraguassa on vain vähän virallista tietoa. Hallinnon ilmoittamien lukujen mukaan tautiin on sairastunut 5000-6000 ihmistä ja kuolemia 173. On esitetty arvioita, että todellisuudessa tartunta- ja kuolinluvut ovat ilmoitettua paljon suurempia. Nicaraguan hallinto ei ole ryhtynyt riittäviin rajoittamis- tai suojaamistoimenpiteisiin. Maailmanpankki ilmoitti joulukuussa myöntäneensä rahoitusta pandemian torjuntaan Nicaraguassa.

Oulu-Matagalpa-ystävyysseuran rahoitus ei ole kulkenut Nicaraguan hallinnolle missään vaiheessa, vaan rahat menevät suoraan kumppanijärjestölle Movimiento Comunalille ja Las Hormiguitasille.

Kun valtion demokratiakehitys heikkenee, niin kansalaisjärjestöjen toiminnan merkitys korostuu entisestään. Movimiento Comunalin Matagalpan osasto on jatkanut työtä köyhissä kaupunginosissa ja maaseudulla osallisuuden, tasa-arvon ja hyvinvoinnin tukemiseksi supistuvasta rahoituksesta huolimatta.

Terveisin,

Kati Ylinampa                                                                 044 019 5516

puheenjohtaja                                                                pj.oulumatagalpa(a)gmail.com

KUTSU JA ESITYSLISTA

OULU-MATAGALPA -YSTÄVYYSSEURAN VUOSIKOKOUS 2021

Paikka: etäkokous Zoom-yhteydellä

Aika: 23.3.2021 klo 18

ESITYSLISTA

1.    Kokouksen avaus. Todetaan läsnäolijat.

2.    Kokouksen toimihenkilöiden valinta: valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.

3.    Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

4.    Kokouksen esityslistan hyväksyminen.

5.    Vuoden 2020 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen.

6.    Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen tilikauden 2020 aikana toimineille hallituksille ja muille vastuuvelvollisille.

7.    Hallituksen puheenjohtajan sekä varsinaisten ja varajäsenten valinta vuoden 2021 kevätkokouksen ja vuoden 2022 kevätkokouksen väliselle ajalle.

8.    Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2022.

9.    Toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen vuodelle 2022.

10.  Toiminnantarkastajan ja varahenkilön valinta vuodelle 2022.

11.  Muut esille tulevat asiat.

12. Kokouksen päättäminen.

Comments are closed.