Jäsenkirje 1/2016, maaliskuu

Hyvät jäsenet ja kummit! Tervetuloa mukaan seuramme juhlavuoteen! Tämän vuoden lokakuussa tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Oulu-Matagalpa –toimikunta perustettiin ylläpitämään kummikaupunkitoimintaa kahden kaupungin välillä. Myöhemmin toimikunta rekisteröitiin järjestöksi ja siitä lähtien Oulu-Matagalpa –ystävyysseura on toiminut keräten taloudellista apua matagalpalaisille ja vahvistaen kaupunkien välisiä kulttuurisuhteita.

30 vuodessa sekä Oulu että Matagalpa ovat muuttuneet kovasti, samoin koko kehitysyhteistyön kenttä. Enää ei ole tapana eikä tarpeenkaan järjestää tavarakeräyksiä niin kuin seuran alkutaipaleella, jolloin Matagalpaan lähetettiin konteissa tavara-apua sekä kustannettiin Matagalpan ensimmäinen ambulanssi. Kehitysyhteistyön painopiste on siirtynyt enemmän yhteistyöhön, kouluttamiseen ja tiedon jakamiseen. Samalla kehityskysymykset ovat menettäneet painoarvoaan yhteiskunnassa ja viime vuosina on esiintynyt vahvoja puheenvuoroja kehitysyhteistyön leikkaamisen tai lakkauttamisen puolesta. Toistaiseksi Suomessa ei kuitenkaan olla lakkauttamassa kehitysyhteistyötä, vaikka rajut leikkaukset astuivatkin vuoden alusta voimaan.

Vuosikokous

Seuralle valitaan vuosittain hallitus, tarkastellaan edellistä vuotta ja päätetään ensi vuoden suunta-viivoista. Seuran vuosikokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus kaikilla seuran jäsenillä. Hallitus-työskentely tapahtuu vapaaehtoisvoimin ja hallituksessa pääsee vaikuttamaan siihen, mitä seura tekee ja miten toiminta näkyy ulospäin. Hallitukseen mahtuu mukaan uusia kasvoja, joten nyt on oiva tilaisuus tulla mukaan tekemään vapaaehtoistyötä kehitysyhteistyön ja kansainvälisyyskasva-tuksen saralla. Otathan yhteyttä puheenjohtajaan, jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan hallitukseen ja kehittämään toimintaamme. Tervetuloa!

Juhlavuosi 2016

30-vuotista taivaltamme juhlistamme viettämällä Nicaragualaisen kulttuurin viikkoa loka- tai marraskuussa. Viikon ohjelma suunnitellaan yhteistyössä Oulun kaupungin ja Nicaraguan suurlähettilään kanssa. Ilmoitamme kulttuuriviikon tapahtumista Facebook-sivuillamme ja nettisivuillamme kesän jälkeen. Juhlamatkalle olemme saaneet muutamia ilmoittautumisia, mutta nyt olisi aika tehdä sitovat päätökset, jotta lähtijät voivat todenteolla aloittaa matkan järjestelyt. Vielä voit vaikuttaa matkan ajankohtaan ja ohjelmaan. Vuosikokouksessa tehdään päätös juhlavuoden matkasta Matagalpaan ja Nicaraguaan. Tule paikalle tai ilmoita puheenjohtajalle kiinnostuksestasi osallistua matkalle!

¡Hasta pronto!

Kati Ylinampa
puheenjohtaja
044 019 5516
pj.oulumatagalpa(a)gmail.com

VUOSIKOKOUS 2016
Paikka: Indian Cuisine -ravintola, Kajaaninkatu 38 (sisäänkäynti Rautatienkadun puolelta), Oulu.
Aika: Keskiviikkona 30.3.2016 klo 18.00

ESITYSLISTA
1. Kokouksen avaus. Todetaan läsnäolijat.
2. Kokouksen toimihenkilöiden valinta: valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.
4. Kokouksen esityslistan hyväksyminen.
5. Vuoden 2015 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen.
6. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen tilikauden 2015 aikana toimineille hallituksille ja muille vastuuvelvollisille.
7. Hallituksen puheenjohtajan sekä varsinaisten ja varajäsenten valinta vuoden 2016 kevätkokouksen ja vuoden 2017 kevätkokouksen väliselle ajalle.
8. Jäsenmaksun suuruus vuodelle 2017.
9. Toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen vuodelle 2017.
10. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta vuodelle 2017.

Comments are closed.